יצא בשיתוף הוצאת יד ושם.
היחסים הדיפלומטיים בין ישראל ובין גרמניה המערבית התאפיינו מראשיתם בזיכרון ובכאב מחד גיסא ובאינטרסים לאומיים מאידך גיסא. הספר דיפלומטיה בצל הזיכרון דן בהתפתחות היחסים המדיניים והביטחוניים בין שתי המדינות מאז אישור הסכם השילומים באביב 1953 ועד לכינון היחסים הדיפלומטיים כעבור שתים עשרה שנים.
דיפלומטיה בצל הזיכרון עוסק בקשרים בין ירושלים לבון מנקודת המבט של מעצבי מדיניות החוץ והדיפלומטים הישראלים. הוא בוחן את המתח שנוצר בין ההתמודדות של ישראל עם אתגרי העשור הראשון לקיומה ובין עוצמת הזיכרון והביקורת על "חומת השתיקה" שהקימה גרמניה המערבית סביב עברה הנאצי. מתח זה השתקף בשיח הדיפלומטי הפנים־ישראלי, בפולמוס הציבורי בישראל ובמגעים שהתנהלו בין הישראלים לגרמנים. עוד בוחן המחקר את חילוקי הדעות בצמרת המדינית של ישראל בדבר השימוש בזיכרון השואה כאמצעי מדיני ואת עמדתם של הגרמנים בנוגע למהות היחסים המיוחדים עם ישראל.
רוני שטאובר הוא פרופסור חבר בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב וראש המרכז לחקר התפוצות ע"ש גולדשטיין־גורן. מחקריו בוחנים את ההשפעות ההדדיות של הפוליטיקה והדיפלומטיה ושל ההיסטוריוגרפיה והזיכרון הקיבוצי ומתמקדים בתודעת השואה בישראל. בעשור האחרון עסקו מחקריו בעיקר ביחסי ישראל וגרמניה המערבית בשנות החמישים והשישים של המאה העשרים.
השקר והציניות של אדנאואר, מאת איתמר לוין, News1, 26.6.2023
עם קצת (הרבה) עזרה מחברים (נאצים לשעבר), רונן ברגמן ויובל רובוביץ', ידיעות אחרונות, המוסף לשבת. 16.6.2023
"דיפלומטיה בצל הזיכרון": כיצד התעצב הקשר בין ישראל למערב גרמניה / יחיעם ויץ, הארץ ספרים 20.10.2023
ערב השקת ספרו של פרופ' רוני שטאובר: דיפלומטיה בצל הזיכרון, אונ' ת"א, 18.3.2024