ד"ר אלכסנדרה מנדלבום קופייב היא זוכת פרס שזר להוצאת ספר ביכורים לִשנת תשפ"ג, על עבודתה: "התפתחותה של חסידות ברסלב: מפעלו הספרותי וההגותי של ר' נחמן גולדשטיין מטשעהרין".
ד"ר אלכסנדרה מנדלבום קופייב היא עמיתת מחקר במכון הרטמן בירושלים ומובילה שם את סמינר עד הנה בנושא זהותם של ישראלים יוצאי ברית המועצות. היא פוסט-דוקטורנטית במחלקה לפרשנות ותרבות באוניברסיטת בר-אילן. את עבודת הדוקטורט שלה כתבה במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן גוריון בנגב.
במחקרה, בחנה ד"ר מנדלבום קופייב את תודעתו העצמית של ר' נחמן ואת כוונתו להפוך את חסידות ברסלב לתנועה מכוננת במאה הי"ט. החוקרת העמידה שאלה אחת מרכזית – כיצד הפכה חסידות זו לתנועה דתית רחבת ידים בהיעדר נוכחותו של ר' נחמן. כדי להשיב על שאלה זו היא פנתה לדור השלישי של התנועה ולדמותו של ר' נחמן מטשעהרין ומצאה בהיקף פעילותו הדרשנית והחברתית הענפה תשובה משמעותית. מפעלו הספרותי והפרשני של ר' נחמן מטשעהרין זוכה בחיבור להתבוננות מרתקת, בין השאר בדרך בה נבחנים כתביו של ר' נחמן מברסלב למול עריכות תלמידיו וממשיכיו. בעיסוקה בספריו של ר' נחמן מטשעהרין – וגם באלו שהוא ערך, ובמיוחד ב'חיי מוהר"ן' שכידוע הפך לספר יסוד בתולדות חסידות ברסלב.
המחברת מנתחת ומבארת את כתביו הרבים של ר' נחמן מטשעהרין תוך העמדתם הזהירה ביחס לתורת רבו ומראה כיצד הגותו ופרשנותו שונה מהותית מהגישה התיאולוגית של ר' נחמן מברסלב. כן היא דנה בתולדות הדפוס ובמלאכתו של ר' נחמן מטשעהרין כעורך אקטיבי במיוחד, המבסס את מעמדה המרכזי של חסידות ברסלב.
ד"ר מנדלבום קופייב מראה יפה פנים שונות של אישיותו של ר' נחמן מטשעהרין. היא מתארת אותו כדמות חזקה ומוערכת בקהילה שלו בטשעהרין וכיצד בזכות אופיו הוא הצליח למנוע את חדירת ההשכלה בקרב צעירים והדרך בה העמיק את הקשר עם גורמים שונים בקהילה והסטתם לעולמו של ר' נחמן מברסלב. עקב כך גם הוא זכה לספרי הגיוגראפיה לאחר מותו.
הספר משקף דיון רעיוני וחברתי לצד מחקר פילולוגי מעמיק של תולדות החסידות ומאפשר הצצה לנבכי היווצרותה של תנועה, ואף חושף בפנינו את עולמו הפנימי והעשיר של ר' נחמן מטשעהרין.